py0ula5jg3eqgdi38nb4825ityx0a9

Down Crew

 

Down Crew

De Down Crew is ontstaan uit het feit dat wij zelf een dochter hebben met Downsyndroom. Zij heeft jaren meegedaan met de reguliere streetdancelessen en dit gaat eigenlijk heel goed, toen er meer kinderen op les kwamen met downsyndroom is de vraag gekomen of wij voor onze kinderen een speciale groep wilden starten. Deze groep is afgelopen oktober gestart en dat gaat prima.

We zijn de groep gestart voor alle kinderen met Downsydroom vanaf 7 jaar.

Tijdens de lessen doen we van alles, we starten altijd met een warming up, we hebben een echte streetdance/hiphop dans gemaakt maar we doen ook een stukje showdance. Denk daarbij aan verschillende dansen zoals de twist, mode dansen maar zelfs K3 komt voorbij. We passen het programma aan aan de wensen van de kinderen die hieraan deelnemen. Omdat we de groep niet zo groot willen houden is er een maximum gesteld van 10 kinderen. Zo kan ik aan ieder kind voldoende aandacht en tijd besteden. Dus geen grote groepen!

Mensen vragen wel eens waarom wij dit hebben opgezet voor alleen kinderen met Downsydroom, het antwoord is duidelijk, aangezien ik de meeste ervaring heb met kinderen met down (aangezien mijn dochter Kenya dus zelf downsyndroom heeft) ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik merk zelf dat ik zelf intens geniet van het werken met onze kinderen en dat weer over kan brengen op hen. Het is ook altijd erg gezellig en we genieten er allemaal van.

Mocht u ook een zoon/dochter hebben met downsyndroom en hem/haar een keertje mee willen laten doen dan bent u van harte welkom tijdens de les.

Mail me even en we plannen het in!